SoveGuiden

test af topmadrasser, elevations- og kontinentalsenge, boksmadrasser og meget mere.

Guides

Elevationsseng test – den største og bedste guide 2017Søvn er vigtigt. Og endnu vigtigere er det, at du får en optimal søvn. Og det er der mange måder at få på; du kan blandt andet læse denne artikel om søvnmønster og denne artikel om, hvorfor det er vigtigt at få en god søvn. Det er to måder, hvorpå du kan forbedre din søvn. Og dertil kommer selvfølgelig, at du skal have en god seng.

Derfor er det også – på både kort og lang sigt – pengene værd, fra tid til anden at investere i en ny seng. Og det vigtigste, når du skal købe en ny seng er, at den danner fundamentet for, at du kan få en god søvn. Og det gør en elevationsseng på fornemmeste vis. Derfor har vi strikket en test af elevationssenge sammen, hvor vi har støvet en masse varianter op fra et par forskellige forhandlere.

Inden du læser videre vil vi gerne understrege, at det at købe en seng ikke bør være en forhastet beslutning. Beslutningen bør være gennemtænkt og derfor anbefaler vi, at du søger alle de informationer, gode råd og vejledning, som du kan komme i nærheden af.

Vi har testet følgende:
 Senses Lux Jupiter 140×200 Jupiter 200×140
 Kan købes hos:  Bedrenætter.dk Bedrenætter.dk Bedrenætter.dk
 Pris:  14.998,- d  d
 Anmeldelse:  d  d  d
 Læs/køb her:      

 

Du kan få hjælp af os og forhandlerne

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål ligesom du naturligvis også er velkommen til at kontakte de forhandlere, som du har set sengen hos.

De fleste online forhandlere af elevationssenge tilbyder ogå rådgivning. Og det er med at udnytte det – for der er mange input at hente, som gerne skulle gøre det nemmere for dig at finde den bedste seng til dine behov. Meget kan du finde i denne elevationsseng test, men der er ofte også meget specifikke spørgsmål. Og dem skal du helst have svar på.

Du kan chatte med Bedrenætter.dk’s fagfolk gratis på deres hjemmeside. De er yderst kompetente og kan hjælpe dig med de mere tekniske spørgsmål og ikke mindst give dig et væld af gode råd inden du bestiller din næste seng. Du er også meget velkommen til at skrive dine spørgsmål som en kommentar nederst på siden så alle læserne kan få glæde af både dine spørgsmål og vores svar.

Er elevationssengen det bedste valg?

Du bør vælge sengen med omhu og ikke lade dig påvirke af salgsreklamer, hvor svært det end er og så bør du have gjort op med dig selv, at en elevationsseng er det helt rigtige valg – for de koster lidt mere end flere andre sengetyper. Men det har du formodentlig allerede besluttet, når du har læst herned til. Skulle det ikke være tilfældet så vil vi gerne anbefale, at du læser vores guide til, hvordan du vælger den helt perfekte seng. Og hvis du finder ud af, at en kontinentalseng eller en boksmadras indfrier dine krav bedre, læser vores test af netop disse senge.

Når det så er sagt skal vi tilbage til denne guide / test.

Hvem er denne test til?

Guiden er udarbejdet til dig / Jer, som står og mangler en seng (eller gerne vil have den gamle udskiftet med en ny og bedre model) og har besluttet, at elevationssengen er det helt rigtige. Vi har også i en række andre artikler samlet gode råd til, hvordan du slipper billigst muligt. Dem anbefaler vi selvfølgelig også, at du læser. Du kan finde dem lige her. 

Kigger vi lidt historisk på elevationssengen, så er den blevet ekstremt populær i rekordfart. Det er ikke mindst fordi, at folk er mere indstillet på at give lidt mere for deres seng, som følger dem i efterhånden mange år. Derudover er vi også blevet mere villige til at betale for kvalitet (og for at sikre, at man får den gode nattesøvn, som man har brug for for at få hverdagen til at køre så perfekt som muligt) – for bare små 10 år siden var det meget begrænset, hvor mange, der ville betale i dyre domme for en elevationsseng – sådan er det langt fra i dag.

Test af elevationsseng

I denne artikel vil vi egentlig ikke gennemgå valget af elevationsseng så meget. Vi har gennemgået det i guiden, som vi henviste til før (du kan se den her) – du skal være opmærksom på de samme ting langt hen ad vejen, uanset hvilken sengetype valget falder på. Derfor vil vi kigge nærmere på de, efter vores mening, bedste elevationssenge på markedet.

Vi har sigtet bredt, så vi forhåbentlig rammer nogle senge, som passer til dit budget, dine præferencer og ikke mindst dine krav til sengen. Er det ikke tilfældet skal du være velkommen til at smide en kommentar, så vi kan gå på jagt igen efter flere gode senge – og forhåbentlig nogle, som passer til dig. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at kommentere med ris / ros til artiklen – det sker i bunden af siden.

Som kort nævnt før, så er en seng med tiden blevet en investering mere end det er et almindeligt køb. Sengen holder i mange år, og når du skal have en med elevation, så er det vigtigt, at du er indstillet på, at kvalitet koster penge. Godt nok man kan finde kampagner og gode tilbud, men udgangspunktet er, at en elevationsseng bare koster mere end de andre. Er det tilfældet, så synes jeg, at vi skal hoppe direkte videre til de senge, som vi har medtaget i vores store 2017-test. Jeg håber, at der er noget, som passer til præcis dig!

Hvorfor vælge en elevationsseng?

I forbindelse med udarbejdelsen af denne test faldt vi over en oversigt, som er lavet af den amerikanske hjemmeside Sleep Like the Dead. Den viser, på hvilke parametre en elevationsseng er en “normal” seng overlegen, og på hvilke punkter, den halter lidt bagefter. Vi har taget et par af de vigtigste punkter og samlet dem nedenfor. Skulle du have interesse i at læse det hele, så kan du gøre det på Sleep Like the Deads hjemmeside (oversigten er dog på engelsk).

Oversigten er baseret på 1.629 kunders meninger og den originale kan du finde på Sleep Like the Dead’s hjemmeside ved at klikke her.

Kundetilfredshed

 • … at foretrække

Elevationssengene har en overordnet kundetilfredshed på 92%. Der er ikke særlig stor forskel på, hvordan de forskellige brands og modeller er vurderet. Derudover er de dyre elevationssenge ikke – på dette parameter – vurderet bedre end de billige.

Pris

 • … den halter lidt bagefter

Prisen varierer fra omkring 6.000 til 50.000 kroner, så vi befinder os et stykke længere oppe rent prismæssigt end med de andre sengetyper. Mange forhandlere tager samtidig en høj avance, så prisen er skudt i vejret. En anden grund til de høje priser er den avancerede teknologi, som sengene er udstyret med.

 

 

Vi har desuden lavet en lille FAQ, hvor du kan finde svar på nogle af de hyppige spørgsmål. Hvis du har et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på i denne guide eller i vores FAQ, så håber vi, at du kontakter os eller en forhandler. Det kan du gøre her:

Kontaktinformationer:

Bedrenætter.dk – LINK

Os – LINK

 

 

Hvor meget strøm bruger en elevationsseng?

Find svaret her

Hvorfor knirker min elevationsseng?

Find svaret her

Hvordan vælger man en elevationsseng?

 

Hvordan virker en elevationsseng?

Se denne video

Hvilken madras til elevationsseng?

Se en kort guide her

Hvad koster en elevationsseng?

Se hele udvalget her

 

Senses Lux fra bedrenætter.dk

Senses Lux elevationssengen. Her i størrelsen 180×200. Billede fra bedrenætter.dk.

Den næste seng, som jeg virkelig synes fortjener at være med på listen over anbefalinger er Senses Lux. Umiddelbart ser den jo ikke ud af så meget, men det skal du ikke lade dig snyde af. Selvom det for det første ligner en billig seng, så er det langt fra tilfældet. Det er en af de senge, hvor der ikke er sparet på noget som helst. Og derfor kan jeg lige så godt starte ud med at sige, at hvis budgettet er lidt stramt eller hvis du ikke er vild med tanken om at smide en månedsløn (eller to) efter din kommende seng, for så til gengæld at få en af de bedste på markedet, så er der ingen grund til at læse videre om Senses Lux – så kan du lige så godt spring videre til den næste seng :).

For Senses Lux hører til i den dyre klasse – det kan vi ikke komme uden om. Men i modsætning til mange andre senge, så er det også med meget god grund. Vi har nemlig med en intet mindre end fantastisk god seng at gøre – en seng i en sådan kvalitet, at kun meget få modeller kan følge trop. Og en Senses Lux er dét, som man ender ud med, hvis man sætter danske tømrer og håndværkere i gang med at lave en kvalitetsseng. Med andre ord er Senses Lux-sengen det du får ved grundigt dansk arbejde.

Producenten bag Senses Lux – European House of Beds A/S

Sengen er produceret af den danske virksomhed, European House of Beds A/S – en virksomhed, som for alvor har haft fart på de sidste par år. De har kæmpet sig til at være en af de førende producenter af senge i Danmark – og det danske eventyr startede først for alvor i 2008. Så det er virkelig gået stærkt på de ganske få år, som de har været på markedet.

Det hele – alt fra design og produktion af senge, deriblandt Senses Lux – sker fra basen i Horsens, hvorfra virksomheden i 2015 formåede at skabe en bruttofortjeneste på intet mindre end 19 millioner danske kroner. Ifølge de sidste officielle tal, så beskæftiger de et sted mellem 20 og 49 medarbejdere. Filosofien er og ambitionen hos European House of Beds A/S er, at kunne fungere som et alternativ til de med tiden rigtig mange forskellige producenter, som bare forsøger at skubbe så mange senge hen ad samlebåndet som muligt. Hos European House of Beds A/S er tankegangen dog helt anderledes – her forsøger man nemlig at udvikle senge, hvor der er tænkt over detaljerne og hvor service og innovativt design siger spar es.

European House of Beds A/S står bag rigtig mange forskellige mærker, og endnu flere forskellige senge. Der ringer måske en klokke ved nogle af mærkerne – hvis ikke det er tilfældet, så har du i hvert fald noget at læse op på. Mærkerne har nemlig det til fælles, at de er blandt eliten på sengemarkedet. European House of Beds A/S står bag følgende brands:

 • Temprakon
 • Livingbed
 • Kinnabädden
 • Mood
 • Soulmate
 • Lifestyleone

Hvis du vil læse mere om de enkelte mærker eller om virksomheden, så kan du gøre det på deres egen hjemmeside. Her kan du blandt andet læse om, hvordan den danske og svenske afdeling af European House of Beds blev adskilt fra den norske tilbage i 2012. Der er meget spændende læsning – både om virksomheden, visionen og de mange mærker. Det er en historie om, hvordan en virksomhed på rekordtid har vundet indpas i os danskeres hjerter og er blevet en fast del af vores soveværelser. Du kan læse meget mere om European House of Beds A/S her.

Senses Lux fås i mange størrelser

Her ses sengen i størrelsen 80×200 cm.

En af de ting, som jeg synes taler for at have Senses Lux med i denne gennemgang er, at elevationssengen kan fås i mange størrelser – modsat mange andre modeller, som du kun kan få i en enkelt eller to størrelser. De mange størrelser betyder, at du ikke skal se dig nødsaget til at vælge en enten for stor eller lille seng – hvis du kan lide Senses Lux, så er der frit slag på alle hylder hvad størrelsen på sengen angår.

Hvis vi ser lidt nærmere på størrelserne, så kan du købe en Senses Lux i følgende størrelser (alle sammen på bedrenætter.dk, som vi samarbejder med):

 • 80×200 cm til 14.998 kroner. Denne er endnu ikke bedømt.
 • 180×200 cm til 29.999 kroner. Den har fået 5 ud af 5 stjerner.
 • 180×210 cm til 30.999 kroner. Denne er endnu ikke bedømt.
 • 160×200 cm til 28.999 kroner. Den har fået 5 ud af 5 stjerner.
 • 140×200 cm til 21.999 kroner. Den har fået 5 ud af 5 stjerner.
 • 120×200 cm til 19.999 kroner. Den har fået 5 ud af 5 stjerner.
 • 90×200 cm til 14.999 kroner. Den har fået 4,5 ud af 5 stjerner.

Herudover kan du også købe varianten Senses Lux +95 kilo i følgende størrelser:

 • 80×200 cm til 15.998 kroner. Denne er endnu ikke bedømt.
 • 180×200 cm til 31.999 kroner. Den har fået 5 ud af 5 stjerner.
 • 180×210 cm til 33.999 kroner. Denne er endnu ikke bedømt.
 • 160×200 cm til 31.998 kroner. Denne er endnu ikke bedømt.
 • 140×200 cm til 23.499 kroner. Denne er endnu ikke bedømt.
 • 120×200 cm til 21.999 kroner. Denne er endnu ikke bedømt.
 • 90×200 cm til 15.999 kroner. Denne er endnu ikke bedømt.

Billederne, som du kan se her på siden af Senses Lux er en blanding af størrelsen 80×200 cm og 180×200 cm – til hhv. 14.998 og 29.999 kroner. Du skal også bemærke, at der i skrivende stund ikke er tilbud på sengene. Skulle der komme tilbud på dem, som vi ikke har fået registreret, så må du hjertens gerne skrive en kommentar, så vi kan få priserne rettet på sengen. Du vil dog kunne finde de aktuelle tilbud på elevationssenge her.

Hvad gør Senses Lux til en god seng?

Du spørger måske dig selv, hvad det helt konkret er, som gør Senses Lux til en seng, som vi vil anbefale til dig – for det kan jo umuligt kun være størrelsen. Og det er det bestemt heller ikke. Som bekendt er der et ordsprog der siger, kæden ikke er stærkere end det svageste led – i dette tilfælde er det sengen, der ikke er bedre end madrassen. Og det er derfor heldigt, at Senses Lux kommer med en toplækker springmadras, som er fyldt til bristepunktet med fjedre der sikrer en sund og behagelig liggeposition i sengen – uanset, hvordan du måtte have lyst og behov for at indstille den.

Her ses konstruktionen af Senses Lux.

En anden ting, som taler for at købe en Senses Lux-seng er, at det er en fremragende seng til en fremragende pris (du får enormt meget værdi for pengene). Eksempelvis kan det nævnes, at motoren er produceret af Linak (iblandt fagfolk er Linak en af de førende, hvis ikke den bedste, til at producere motorer til elevationssenge).

Derudover skal vi også grave lidt dybere – nemlig helt ned under madrassen for at finde endnu en grund til, at den er på vores liste over bedste senge til prisen. Det er nemlig selve konstruktionen. Det kan være svært at se med det blotte øje, men billedet skulle gerne give en indikation af, hvordan sengen er bygget op. Og det er er meget fint håndværk. Her går mange producenter på kompromis ved ikke at kæle for selve konstruktionen, fordi den bliver gemt væk når madrassen kommer ovenpå. Men det er ikke tilfældet med Senses Lux. Her er der kælet for detaljerne. Og intet er overladt til tilfældighederne – og det går igen i hele kollektionen, altså uanset hvilken størrelse du måtte vælge.

Fjernbetjeningen til Senses Lux.

Men det kan være ligegyldigt, hvor smart sengen så end er, hvis ikke det er til at hitte rundt i de forskellige funktioner. Derfor skal vi også lige kort vende fjernbetjeningen, som er din genvej til en komfortabel nattesøvn og som gør, at du kan udnytte sengens funktioner mest og bedst muligt. For når alt kommer til alt er det meget ligetil og det kræver ikke synderligt meget teknisk viden (det kræver faktisk slet ingen) at indstille sengen. Det er lige så let, som at tænde og slukke fjernsynet – hvis ikke nemmere, og det kan langt de fleste heldigvis :).

Som du måske kan se på billedet er der meget få knapper. Og de giver dig adgang til langt flere forskellige indstillinger og positioner, end vi kan tælle på én eller to hænder. Fjernbetjeningen føler selvfølgelig med uden merpris. Det er den samme fjernbetjening der medfølger, uanset om du vælger en Senses Lux i størrelsen 180×200 eller 80×200.

 

Jupiter-serien fra bedrenætter.dk

Det næste, som jeg synes vi skal se nærmere på er Jupiter-serien fra bedrenætter.dk. Jeg vil kort gennemgå to forskellige senge fra serien – som på én og samme tid har meget til fælles og har mange forskelligheder. Så lad os hoppe til det.

Jupiter – 90×200 cm fra bedrenætter.dk

Sengen har jeg fundet med prisgaranti hos en af vores samarbejdspartnere, nemlig bedrenætter.dk (deres altid gode priser, prisgaranti og helt igennem fantastisk support er nogle af grundene til, at vi har valgt at samarbejde med dem).

Her ses Jupiter-sengen i størrelse 90×200.

 

I forbindelse med denne test har vi også tjekket sengen hos et par konkurrenter, som alle tager mere for den end bedrenætter.dk. Vi har derudover fulgt lidt med i prisudviklingen, hvor vi bare kan konstatere, at bedrenætter.dk konsekvent er billigere – de har i hvert fald været det i en lang periode efterhånden på Jupiter no. 2. Du slipper derfor for bøvlet med at få sengen til den bedste pris – det har aldrig været et problem hos bedrenætter.dk, at få prisen nedsat, hvis der er prisgaranti på den og hvis du finder den billigere hos en konkurrent. Så tag en kop kaffe og sæt dig til rette – for nu skal vi se lidt nærmere på sengen.

Navnet er Jupiter og det er den anden af rigtig mange spændende senge, som vi skal se nærmere på i denne guide. Der er flere gode grunde til, at jeg mener at denne elevationsseng er lige sagen og derfor også skal med i gennemgangen her.

Hvad gør Jupiter-serien god?

Den første gode grund er, at vi har med en enkeltseng at gøre – altså en seng, der fyldes helt fantastisk lidt i soveværelset. På den måde slipper du for, at din seng fylder mere end højst nødvendigt – problemet er typisk, at fylder sengen mere (altså, hvis du vælger eksempelvis en dobbeltseng), så har du behov for plads et andet sted. I så fald kan du kigge på en seng med opbevaring. Men det slipper du alt sammen for, fordi Jupiter-sengen måler 90×200 cm – altså den helt traditionelle størrelse på en enkeltseng.

En anden fordel ved Jupiter-sengen er, at vi rent prismæssigt befinder os på et niveau, hvor langt de fleste kan følge med og samtidig på et kvalitetsniveau, hvor du får rigtig meget kvalitet for pengene. Jeg tør i hvert fald godt at sige, at du ikke finder en tilsvarende seng i dagens Danmark, i samme kvalitet og med samme designmæssige fokus til 5.999 kroner – du skal i hvert fald lede rigtig længe have en god portion held med dig. Med andre ord slipper du for at vende tegnedrengen på hovedet og flytte fra hus og hjem, hvis du vælger denne seng.

Et spadestik dybere

Denne Jupiter-seng (og for den sags skyld også resten af serien) er en sand kvalitetsseng på trods af, at det umiddelbart ikke er det billede man får når man kigger på prisen. Men tag ikke fejl – det er en designmæssigt meget fornem seng. Og komforten er i samme høje klasse som designet.

Fjerner vi et lag på sengen og ser lidt nærmere på mekanikken, så sikrer elevationen, at du får en seng, som du kan indstille på alverdens måder. Det er kun fantasien og kroppen (mere eller mindre i hvert fald), som sætter grænser for, hvordan du kan og bør indstille sengen. Sådan er det ved langt de fleste elevationssenge. Så uanset, hvilken position du foretrækker at ligge eller sidde i i sengen, så kan en elevationsseng – eksempelvis Jupiter-serien fra bedrenætter.dk – indstilles til positionen – så du går ikke helt galt i byen med denne seng. Med andre ord er der tale om en seng, som på fornemmeste vis dækker de fleste og mest klassiske behov.

Lidt mere end en seng – og bedre end boksmadrasserne

Man skal være påpasselig med at sammenligne senge på tværs af forskellige typer – vælger man at gøre det, så skal man i hvert fald træde meget varsomt, for langt de fleste ting kan man ikke sammenligne ordentligt. Men gør vi det alligevel for at sammenligne lidt med en boksmadras (og sågar også de andre typer, for eksempel kontinentalsengen og sengerammerne).

Sammenligner vi lidt, så er der rigtig mange fordele at få øje på, hvis du vælger at holde dig til en Jupiter-seng fremfor en billig boksmadras eller en alt for stor kontinentalseng. Det første, som nok vil springe lidt i øjnene er selvfølgelig selve elevationen – den finder du nemlig ikke i boksmadrasserne. Det er også her, at elevationssengene har sin store styrke i forhold til de andre typer.

En anden forskel, som du ikke kan se på produktbillederne er det rent komfortmæssige. Her kan du dog tage vores ord for, at elevationssengene er niveauer bedre end boksmadrasserne selvom det kan være svært at se. Med tiden vil du også fortryde, at du ikke valgte en seng med elevation – for det er uundværligt, hvis du har ondt i ryggen eller ønsker at restituere ordentligt – eller sågar bare skal slappe af og få en god nats søvn. Har du en sengeramme med en billig madras er det også vores erfaring, at du senere hen vil fortryde det. For nok kan den være smart og elegant – men den er perfekt, hvis du får ryg- eller kropssmerter.

En anden ting, som gerne skulle springe i øjnene, og som samtidig er nem at se på billederne er det rent designmæssige. Her fremstår Jupiter-sengen elegant og meget neutral, hvorfor den ikke vil ødelægge synergien i soveværelsets indretning – hvordan du end har valgt at indrette din bolig. Så på rigtig mange parametre har vi med en meget fin seng at gøre.

Et overordnet blik på sengen

Tager vi et mere overordnet blik på Jupiter-sengen, så snakker vi om meget mere end en seng. Det er nærmere et fint møbel mere end en decideret seng, som kan bruges i mange henseender – ikke bare til at få den daglige skønhedssøvn.

Sengen giver dig en fleksibilitet, som en boksmadras aldrig ville have kunnet – som nævnt lige ovenfor i forbindelse med sammenligningen. Det betyder som bekendt, at du kan indstille den til diverse positioner alt efter, hvilke behov og ønsker du har – du kan indstille den til en siddestilling når du bare gerne vil slappe af efter en lang dags hårdt arbejde eller til en mere behagelig liggestilling, når du skal se fjernsyn eller læse en bog (vi kan anbefale biografien om Steve Jobs).

Du sidder nok og tænker, at det alt sammen lyder helt fantastisk, men at der samtidig må være en hage ved sengen, som vi ikke har gennemgået. For hvordan skal den ellers kunne forhandles til 5.999 kroner – og være sat ned fra hele 9.999. Og der må vi skuffe dig. For umiddelbart er der ikke sparet på nogle parametre – i hvert fald ikke nogle, som vi har lagt mærke til under vores test af sengen. Alt andet lige må avancen på sengen bare være lidt mindre – og det betyder jo ikke så meget, når sengen sælger som varmt brød.

Funktionaliteten

Hvis vi kigger lidt nærmere på funktionaliteten kunne man måske forestille sig, at fjernbetjeningen var en af de ting, som der var sparet på. Det troede vi i hvert fald, da vi gennemgik sengen. Men det var heller ikke tilfældet. Fjernbetjeningen er lige så smart og fyldt med funktioner (alt sammen kogt ned til meget få knapper) som alle andre fjernbetjeninger til elevationssenge. Så heller ikke her er der noget at komme efter.

Fjernbetjeningen ligner en, som lige så godt kunne følge med en en af de elevationssenge, som koster det 2, 3 eller 4-dobbelt. Der er ikke sparet nogle funktioner væk og den er heller ikke gjort alt for avanceret – det er stadig bare at gribe fjernbetjeningen og trykke (det er samme fremgangsmåde på langt de fleste andre elevationssenge). Nemmere bliver det ikke. Med andre ord har vi med en møbel at gøre, som er til dig, der ikke vil nøjes med det næstbedste, når nu det bedste ikke koster mere at få det helt perfekte.

Bag facaden – et kig på produktionen

Kigger vi lidt bag facaden (vi har dog ikke været med bag kulisserne og set produktionen – så vi tager vores samarbejdspartners – bedrenætter.dk – ord for gode varer), så har vi med en pæredansk seng at gøre – alt fra mærket (Kinnabädden – som også kort blev nævnt under gennemgangen af den sidste seng) til arbejdskraften kommer fra Danmark. Du finder altså ikke mange senge, som er mere danske end Jupiter-serien. Og det betyder samtidig, at du er sikret en altid høj kvalitet uden mandagsmodeller, fejl og diverse små detaljer, som ikke sidder lige i skabet, som du ender med at blive træt af.

Vi vil ikke komme nærmere ind på Kinnabädden (i hvert fald ikke i denne artikel), for det vil komme meget bag på os, hvis det er det, du ønsker at læse en lang smøre om – så det vil vi gemme til en anden god gang :). Du kan dog læse meget mere om dem på deres egen hjemmeside.

Lad os også understrege, at Jupiter-serien ikke er en hvilken som helst serie af senge. Vores gennemgang har måske givet indtryk af, at sengen er lidt for god til at være sand. Men det er ikke uden grund, at flere og flere vælger en Jupiter-seng i Danmark. Et eller andet må Kinnabädden gøre rigtigt med deres senge, siden Jupiter-serien efterhånden er en af de mest populære senge-serier i Danmark.

Et dyk ned i teknikken

Dykker vi lidt ned i teknikken og ser nærmere på sengens komfort, ja så vil vi lynhurtigt stifte bekendtskab med fjedrene. Det er langt hen ad vejen dem, som sikrer, at sengen er komfortabel – hele tiden og uanset, hvordan du vælger at indstille den. Det er dog ikke kun fjedrene der bidrager til komforten – det er nemlig bare én af rigtig mange ting, som har indflydelse på, hvor høj sengens komfort er.

En god tommelfingerregel er, at jo flere fjedre sengen er udstyret med, desto mere fleksibel og komfortabel vil den alt andet lige være. Jupiter-sengen er udstyret med 250 fjedre pr. kvadratmeter – og det er et godt stykke oppe i den pæne ende af skalaen. Fjedrene sikrer, at du får en god og ikke mindst sund og komfortabel støtte, uanset hvilken position du sidder eller ligger i – som naturligvis vil variere fra person til person. De øvrige tekniske specifikationer er også med til at sikre, at komforten siger spar es og at der er skruet helt op for blusset hvad angår holdbarheden og støtten.

Jupiter-sengen kan gøre endnu bedre – og du kan selv gøre det

Ønsker at du så at sige at ’opgradere’ sengen (eller i hvert fald øge komforten), så skal du ikke have en uddannelse i raketfysik for at gøre det. Det er nemlig legende let – du skal nemlig bare investere i en topmadras (følger du dette link kommer du direkte til vores test og anmeldelse af en masse topmadrasser i 2017)

Med topmadrassen lægger du så at sige et lag komfort mere på elevationssengen. Vælger du tilmed at købe sengen hos bedrenætter.dk bliver halvdelen af arbejdet serveret på et sølvfad uden du betaler ekstra for det; du får nemlig en gratis (valgfri) topmadras med kvit og frit. Der er frit valg mellem en celcius– og en latex-topmadras. Der er dog himmelvid forskel på de to og den støtte, som de giver. Derfor anbefaler vi, at du – hvis du ikke kender til de to typer i forvejen – kontakter supporten på bedrenætter.dk (chatten, hvor de skarpe specialister sidder klar til at hjælpe) gratis med henblik på rådgivning når du skal vælge, hvilken topmadras du ønsker at få med i handlen.

Konklusion – er en Jupiter-seng i størrelsen 90×200 pengene værd?

Nu har vi næsten været hele vejen rundt og berørt samtlige dele af Jupiter-sengen. Vi mangler kun lige at tage et kort kig på det måske allervigtigste i en elevationsseng; nemlig motoren. Vi vil ikke gå så meget i dybden med den men kort lige nævnt, at den er lavet af Linak, som er en af verdens førende producenter af motorer til blandt andet senge. Så her kan vi også konstatere, at der ikke er sparet eller det der så meget som ligner.

Alt i alt har vi med en elevationsseng at gøre til en yderst god pris, som vi kun kan anbefale. Jupiter-sengen i størrelsen 90×200 må siges at hver og en af de 5.999 kroner værd.

 

Jupiter – 140×200 cm fra bedrenætter.dk

Vi fortsætter lidt i samme spor, for den næste seng vi skal kigge lidt nærmere på er også fra Jupiter-serien. Mange af de ting, som vi ser nærmere på ved denne seng vil derfor være gengangere fra den forrige seng, som vi lige har gennemgået.

Man fristes måske til at tro, at den eneste forskel er sengens størrelse – men det bør du kende os godt nok til at vide, ikke er tilfældet. Der er nogle ting, der ikke er helt ens på de to senge, og så er der nogle ting, som vi med vilje ikke havde med i gennemgangen ovenfor, fordi vi har gemt dem, så vi kan fortælle dig lidt nyt om Jupiter-serien.

Jupiter-seng i størrelsen 140×200 cm. Billedet er fra bedrenætter.dk.

Hvad har de to Jupiter-senge til fælles?

Sengen har rigtig meget til fælles med den forrige, men der er selvfølgelig også en række punkter, hvor de to senge ikke er helt ens. Ellers vil det ikke have givet mening, at gennemgå begge sengene i vores guide og test af elevationssenge 2017. Vi kommer til at kigge både på fællestræk og forskelligheder – vi kigger på begge senge på både godt og ondt.

Lad os starte fra en ende af og kort gennemgå de ting, som går igen ved begge sengene for derefter at gennemgå de forskelligheder, der gør sig gældende på de to varianter.

Producenten bag Jupiter-serien

Jeg synes, at vi skal starte med at tage et tilbageblik på producenten. Ikke meget, men egentlig bare for at skitsere dét, som blev nævnt i gennemgangen ovenfor. Jupiter-serien er produceret af det danske mærke Kinnabädden, som er ét af mærkerne hos European House of Beds A/S. European House of Beds A/S valgte at opkøbe det for nogle år tilbage og føre det videre. Det er derfor langt hen ad vejen dem, som har skabt det, som vi kender som Kinnabädden.

Og hvad er det så, som vi kender som Kinnabädden?

Det er en mærke, hvor vi ved, at kvalitet igennem hele processen spiller en helt central og meget vigtig rolle. Sengene kvalitetskontrolleres løbende for at sikre, at der ikke kommer noget ud til forbrugeren, som Kinnabädden ikke kan stå fuldt inde for. Du vil derfor opleve, at der ikke er så meget som en skrue, der ikke er sat ordentligt på. Du kan være sikker på, at alle skruer er vendt og drejet for at sikre, at de sidder præcis, som de skal. Sengen er skruet helt rigtigt sammen og det er et resultat af en årelang tradition og en masse erfaring (intet mindre end 60 års erfaring har mærket med i bagagen) fra Kinnabädden – men sandelig også af dansk håndværk, som gennem hele processen præger sengene.

Virksomheden har, uden at kigge sig tilbage formået at skabe vækst uden lige og er i dag en af de førende, både på erfaring men også på popularitet. Så, hvis du ikke allerede kender Kinnabädden, European House of Beds A/S eller Jupiter-serien, så skriv dig alle 3 navne bag øret, for du kommer formodentlig til at støde på dem op til flere gange på din jagt efter den perfekte seng.

Virksomhedens ambition er, og har altid været at kombinere den ypperste kvalitet med en fornuftig pris. To ting, som alle virksomheder gerne vil kombinere, men som man sjældent ser gjort ordentligt i praksis. Og det må man sige, at Kinnabädden og European House of Beds A/S har gjort rigtig godt både Jupiter-serien (som omfatter både den forrige seng og denne, samt en masse andre senge i andre størrelser).

Der findes meget få senge på markedet, som kan hamle op med dem fra Kinnabädden og meget få producenter, som kan lave produkter i samme klasse som European House of Beds A/S – specielt til den pris, som Jupiter-sengene står til. Det er helt igennem godt udført arbejde og nogle rigtig lækre elevationssenge.

Godt materiale, høj kvalitet og dansk håndværk

Det første man ligger mærke til, når man gennemgår Jupiter-serien er materialerne og ikke mindst kvaliteten på dem. Det er det bedste materiale, som du kan finde til sengeproduktion. Det betyder selvfølgelig også, at du kan forvente mere af en Jupiter-seng end af flere konkurrerende mærkers modeller. Man skulle så umiddelbart tro, at det også koster det hvide ud af øjnene, at skaffe en Jupiter-seng men det er bestemt ikke tilfældet. Du kan, for at det ikke skal være løgn, få den til en meget fornuftig pris.

Modsat den, som vi gennemgik før, så er denne Jupiter-seng lidt større, så den fylder sjovt nok lidt mere i soveværelset. Men du kommer ikke til at gå på kompromis med hverken kvaliteten eller designet. Designet er ens på begge senge og de er produceret under samme forhold og i samme materialer langt hen ad vejen. Der er dermed i begge tilfælde tale om senge i yderst høj kvalitet, hvor kun ganske få andre modeller kan følge med. Det er i en liga, som er en tand højere end de fleste andre mærker og det er dét, der skal til for at sikre en perfekt søvn – at der er fokuseret fuldt ud på kvaliteten. Og det kan siges så simpelt, som at det gør Kinnabädden bare bedre end konkurrenterne.

Jupiter-sengen kommer med en fantastisk madras

Hvis vi fortsætter i kvalitets-sporet og tager et kig på madrassen, så er den opdelt i 5 komfortzoner. Hvis vi lader den tekniske forklaring ligge (du kan læse en mere teknisk gennemgang hos bedrenætter.dk ved at klikke her) og bare tager det på letfordøjeligt dansk, så betyder det kort og godt, at madrassen er inddelt i forskellige zoner – i dette tilfælde 5 – og i hver zone er der forskellig aflastning, således at de forskellige dele af din krop får den individuelle støtte, som de bør – for hovedet har eksempelvis ikke behov for den samme støtte som lænden når du sover.

Den individuelle støtte til de forskellige dele af kroppen er med til at øge komforten og kvaliteten af din søvn – og tro mig, det vil du hurtigt opleve når du tager sengen i brug. Der er himmelvid forskel på en seng med en god madras og en, hvor der er sparet et par kroner på produktionen og kvaliteten af madrassen.

… og du får den med i købet, helt gratis.

Vælger du denne Jupiter-seng, så får du også en madras med i købet, helt gratis. Der er frit slag mellem 2 forskellige fastheder; den, der hedder medium og den, der hedder fast. Her er det vigtigt, at du vælger den rigtige, for der er rigtig meget komfort at komme efter (eller gå glip af, alt efter, om du vælger den rigtige madras). Der er ikke en af dem, som generelt er bedre end den anden. Det varierer fra person til person og ikke mindst fra krop til krop.

Vi anbefaler derfor, at du kontakter bedrenætter.dk gennem deres support, inden du vælger, hvilken madras du vil have. Det er gratis, nemt og hurtigt på deres chat på hjemmesiden, og så kommer du igennem til en specialist, der har helt styr på de produkter, som forhandles på shoppen. Vi har flere gange snakket med dem og fået hjælp på få minutter.

Der er dog en tommelfingerregel, som du kan bruge, når du skal vælge den rigtige madras (men der er selvfølgelig også undtagelser – så kontakt bedrenætter.dk så du er helt sikker):

 • Vejer du under 75 kg bør du vælge en madras med medium fasthed
 • Vejer du over 75 kg bør du vælge en madras med fast fasthed

Derudover er det værd at bemærke at du, hvis du vejer mere end 95 kg kan opgradere madrassen og tilføje endnu et lag fasthed. Også her anbefaler vi, at det er en beslutning du tager sammen med bedrenætter.dk, hvis du vel at mærke vælger at købe sengen hos dem – ellers skal du selvfølgelig kontakte den forhandler, hvor du har købt sengen. For det er nemt at gå galt i byen (eller i hvert fald købe noget, som i bund og grund ikke har brug for).

Og lige to ting mere på falderebbet

Der er to andre ting, som bør fremhæves ved denne Jupiter-seng. Det er henholdsvis elevationsbunden og madrasbremsen. Som vi gjorde tidligere ligger vi også her det tekniske på hylden og holder os til forklaringer, der er til at forstå. Det lyder nemlig alt sammen meget teknisk, og det er det også, hvis du vil undersøge sengen til bunds.

Så hvis vi holder os til det danske, som er til at forstå, så gør elevationsbunden i sin enkelthed bare det, at du kan justere på både fod- og hovedenden ved hjælp af fjernbetjeningen.

Madrasbremsen holder madrassen på plads, så du slipper for at skulle rette på den hver gang du har brugt elevationen.

Det er to funktioner, som du virkelig ender med at sætte pris på, hvis du vælger en elevationsseng med elevationsbund og madrasbremse – og det følger selvfølgelig med uden merpris (det er en del af sengen), hvis du vælger denne.

Det korte af det lange – er det pengene værd?

Alt i alt har vi med en seng at gøre, som vi kun kan anbefale, hvis 90×120 (som er størrelsen på den, som vi gennemgik før) ikke er nok. Det er samme mærke og samme kvalitet – altså en seng, i en helt anden liga end konkurrenternes. Alt i alt en seng, som vi gerne står inde for og anbefaler til dig, som er på jagt efter din næste seng.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén