SoveGuiden

test af topmadrasser, elevations- og kontinentalsenge, boksmadrasser og meget mere.

Guides

Den rigtige dyne i 2017 – sådan finder du denSå er det tid til endnu en guide, som gerne skulle hjælpe dig endnu tættere på den helt perfekte søvn. Denne gang er det dynerne, som står for tur. Måske vidste du det allerede, men det er ikke bare vigtigt, at vælge den rigtige seng – det er også vigtigt, at du ikke går på kompromis med dynen. For selvom det virker som en ting, som man sagtens kan spare nogle kroner på, så har den faktisk indflydelse på din søvn. Derfor skal vi i denne guide se nærmere på, hvordan du vælger den helt rigtige dyne.

Vi starter ud med en gennemgang af det, som vi mener du bør vide for at være klædt ordentligt på til at finde den perfekte dyne. Derefter har vi samlet de dyner, som vi mener er de bedste, billigste og mest anbefalelsesværdige (vi kan i hvert fald stå fuldt inde for dem) på markedet lige nu (i 2017). Vi har fokuseret på at vælge lidt til alle, både dem, som ikke ønsker at betale alt for meget for dynen og dem, som ikke ønsker at gå på kompromis med søvnen og derfor ikke vil nøjes med det næstbedste.

Hvis du vil sikre dig den bedst mulige søvn, så kræver det blandt andet, at du skifter din dyne fra tid til anden. Der er ingen tommelfingerregel for, hvor ofte du skal skifte dynen. Det afhænger af din økonomi og selvfølgelig, hvor meget du ønsker at bruge på dyner. Dog bør din dyne altid være lækker. Når den er slidt bør du begynde at kigge dig om efter en ny – det er bedre at være ude i god tid end først at begynde at kigge efter en ny dyne, når den gamle slet ikke kan mere.

I den forbindelse er det vigtigt at have in mente, at tiderne skifter indenfor alle brancher. Man skulle måske fristes til at tro, at en dyne bare er en dyne. Men disse forbedres løbende af producenterne. Derfor er det vigtigt at følge lidt med i udviklingen – for den dyne du måske købte for et år eller to siden er ikke nødvendigvis lige så god mere.

Men du er heldig, for du er havnet det helt rigtige sted. Vi har klaret det kedelige arbejde, så du slipper for den helt store research. Læser du denne guide fra ende til anden skulle du gerne være klar til at tage en god beslutning så du ikke går helt galt i byen når du skal købe en ny dyne. Du skal selvfølgelig være velkommen til selv at opsøge yderligere viden og anbefalinger, hvis du ikke synes denne guide er tilstrækkelig.

Det er vigtigt, at du ikke kun udskifter din seng, men også har dynen med i overvejelserne. Det er nemt at glemme at udskifte den og derfor glemmer mange danskere det også. Og det er en skam, for det koster ikke det helt store at udskifte dynen og det kan i mange tilfælde have en stor effekt på din søvn. Men ikke dig – du glemmer det ikke, for du har læst vores guide :).

Forskellige typer af dyner

Lad os starte blødt ud med en kort gennemgang af de forskellige dynetyper, som du vil støde på, når du skal finde en ny. Det kan være en jungle at finde rundt i, for det er forskelligt fra forhandler til forhandler, hvad typerne hedder og hvordan de opdeles. Forskellen på de forskellige typer er som udgangspunkt tykkelsen på dynerne. Vi har valgt at tage udgangspunkt i opdelingen hos bedrenætter.dk, som vi også samarbejder med af flere årsager. Her opdeles dynetyperne også meget logisk og det er både nemt og overskueligt at finde hoved og hale i produkterne og typerne. Lad os se nærmere på de forskellige typer:

Den tynde dyne

På bedrenætter.dk vil du opleve, at der er nogle dyner, som kaldes svalle. Det er med andre ord de tynde dyner. Det er vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad du egentlig er på jagt efter, inden du vælger, hvilken type du skal købe. Det er nemt at gå galt i byen, hvis du ikke har styr på de forskellige typer. Så hvis du ikke allerede har gjort op med dig selv, hvor tyk din dyne skal være, så bør du gøre det, inden du læser videre.

Man skulle jo mene, at dynen skal holde dig varm – men hvorfor så vælge en tynd dyne?

For det første anbefales det, at du har mere end én enkelt dyne. Den tynde dyne er at foretrække om sommeren, hvor du med en tykkere af slagsen ville få det alt for varmt. Det er dog en hårfin balance – hvornår man bør vælge den ene og den anden type. Dog skal du ikke forvente, at den tynde type kan holde dig varm i vintertiden, når frosten for alvor melder sin ankomst. Der bør du skifte over til en anden type (ellers bliver det i hvert fald nogle meget kolde vinternatter).

Den tynde dyne er specielt god om sommeren og er derfor rigtig god at have til at være i sommerhuset. Den kan bruges rigtig mange af årets måneder, hvis du generelt har det meget varmt om natten og ikke har brug for en særlig tyk dyne. Dog bør den ikke stå alene og bruges året rundt. Hvis du er på jagt efter en enkelt dyne, som kan fungere hele året, så er det den næste type, du bør gå efter; nemlig den lidt tykkere slags.

Den lidt tykkere dyne

Den næste type, som du vil finde på bedrenætter.dk er de lune dyner. De er lidt tykkere end de svalle og ikke helt så tykke som de varme dyner – det er en god mellemting. Meningen med de lune dyner er egentlig, at de skulle kunne fungere som helårsdyner – og det kan de også fint bruges til. Men det kan de andre typer egentlig også. Det afhænger meget af dig – hvor varmt du generelt har det om natten.

Hvis du er på jagt efter en dyne, som du kan bruge hele året, så bør valget falde på disse. De er i hvert fald det bedste bud helt generelt set, hvis du ikke ønsker at have flere dyner, så du kan skifte alt efter årstid.  De to andre typer er selvfølgelig også muligheder – men her bør du være påpasselig, for det er nemt, at komme til at fryse, hvis du vælger en sval og du kommer også hurtigt til at få det for varmt med en varm dyne.

Den helt varme dyne

 

Leave a Reply

Theme by Anders Norén