SoveGuiden

test af topmadrasser, elevations- og kontinentalsenge, boksmadrasser og meget mere.

Uncategorized

Den rigtige seng kan forbedre din søvn væsentligtDu kender nok scenariet alt for godt; du er udmattet efter en lang arbejdsdag og de huslige gøremål, smider dig i sengen og falder i søvn på nul komma fem – alt sammen for at lade batterierne op igen, så du er klar til morgendagen. Men ofte er batterierne lige så flade – hvis ikke fladere – end for bare få timer siden da du smed dig i sengen. Og det er hverken sundt for kroppen eller psyken (ifølge flere undersøgelser følger en dårlig søvn dig hele arbejdsdagen og nedsætter produktiviteten væsentligt). De fleste ved ikke, hvordan de skal håndtere problemstillingen – så her kommer vores bud på én af mange ting, som kan forårsage en dårlig søvn; nemlig noget så banalt som sengen. Men hvordan hænger dét sammen?

De fleste søvnproblemer skyldes, at rigtig mange danskere har en seng, som hverken gør noget godt for kroppen, psyken eller de til tider mildest talt meget drænede batterier. Og dog. Det er nemlig sjældent, at sengen er det egentlige problem; det er oftest valget af seng.

Det allervigtigste, når du skal på shoppetur efter en ‘batterioplader’ er at vælge den helt rigtige seng. Det lyder jo alt sammen pærelet, og det er det egentlig også blevet for Internettet bugner med gode informationer om, hvad du skal være særlig opmærksom på med senge (klikker du på ovenstående link vil du kunne finde en meget overskuelig oversigt over, hvordan du vælger den rigtige seng).

Én af de væsentlige ting er, at sengens opbygning skal spille 110% med din kropsbygning. Er dette ikke tilfældet vil du aldrig kunne få en optimal søvn, som alt andet lige må siges at være hele essensen og formålet med nattesøvnen.

Sengen er kun én af de mange ting, som kan have en indflydelse på din søvn. Vi har også fundet en ganske fin guide til den optimale søvn på selvsamme hjemmeside som den forrige guide. I denne guide vil du ligesom i den forrige også finde en simpel oversigt over, hvad der kan have indflydelse på netop din søvn og naturligvis, hvilke ting du kan gøre eller endnu bedre, stoppe med at gøre, for at forbedre udbyttet af søvnen. Det hele samlet i én guide.

sagt med andre ord kan det i mange tilfælde være rimelig ligetil at forbedre søvnen; det kræver bare, at du kigger på det helt grundlæggende (med udgangspunkt i de mange guides og hjælpeartikler, som er frit tilgængelige på Internettet) – heriblandt sengen.

Har du spørgsmål til, hvordan du vælger den rigtige seng eller får den optimale søvn er du mere end velkommen til at skrive en kommentar til indlægget.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén