SoveGuiden

test af topmadrasser, elevations- og kontinentalsenge, boksmadrasser og meget mere.

Guides

Topmadras test – den billigste og den bedste topmadras i 2017

Er det ved at være tid til, at sengen skal udskiftes? Det kommer vi jo desværre ikke udenom, at den skal fra tid til anden, og så hjælper vi dig med noget af det allersværeste – nemlig at finde rundt i de mange forskellige madrasser og senge, der findes på markedet. Vi har før testet kontinentalsenge, gennemgået boksmadrasser og set på de bedste elevationssenge i 2017. Nu er turen så kommet til topmadrasserne.

Det er meget uoverskueligt, når madrassen (eller hele sengen for den sags skyld) skal skiftes – specielt, hvis du først gør det, når sengen så småt er begyndt at falde fra hinanden og madrassen er begyndt at gøre mere skade end gavn og du derfor ikke har oceaner af tid til at tjekke de mange forskellige topmadrasser.

Når du ikke følger løbende med i udviklingen både rent kvalitetsmæssigt men også prismæssigt, så kan det være svært at forholde sig til, hvilke topmadrasser, der er gode og hvilke du bør holde dig fra. Og løsningen er ikke nødvendigvis at følge med i udviklingen – for det er tidskrævende, død kedeligt og spild af tid. Specielt når vi har gjort hele arbejdet for dig i vores test af topmadrasser.

Vi har nemlig set på, hvad der dur og hvad der absolut ikke kan anbefales at købe i 2017.

 

Vi har testet følgende topmadrasser:
Latex Single Mayan Green 3D Memory K40 Latex Prestige PULSE LATEX
Kan købes hos: Bedrenætter.dk Bedrenætter.dk Bedrenætter.dk Bedrenætter.dk Bedrenætter.dk
 Pris:  1.149,- 3.999,- 1.200,- 1.698,- 6.998,-
 Anmeldelse:  d  d  d  d  d
Læs mere          

 

 

I vores topmadras test har vi kigget nærmere på et par forskellige topmadrasser. Vi kan umuligt gennemgå dem alle (alene på bedrenætter.dk forhandles der langt flere topmadrasser, end der kan tælles på én eller for den sags skyld to hænder). Vi har derfor skåret op til flere varianter fra. Men dem skal du selvfølgelig ikke snydes for – klikker du her kommer du direkte til bedrenætter.dk, hvor du kan se deres kæmpe udvalg – men hold tungen lige i munden, for ellers bliver det lyn hurtigt meget uoverskueligt at finde rundt iblandt de mange varianter og huske, hvilke det nu var der var gode. Vi har forsøgt at være behjælpelige ved at lave et WORD-ark. Du kan downloade det og bruge på computeren eller printe det ud. Det skulle gerne være en hjælp, hvis du selv går i krig med at lave din egen lille topmadras test. Du kan downloade arket her.

Vi har i vores topmadras test med vilje valgt, at fremhæve den billigste vi har kunnet finde, for vi ved, at der er mange derude, der ikke ønsker at investere alt for meget i en topmadras. Og det er også helt fint – for der er rigtig mange gode og ikke mindst billige topmadrasser på markedet i dag. Det er nemlig ikke længere nødvendigt, at købe topmadrasser i dyre domme, for at de bare er i nogenlunde kvalitet – det skulle man for år tilbage, men sådan er det bestemt ikke mere.

Skal vi ikke bare hoppe direkte til det spændende og starte med at se på, hvordan vi har udvalgt de topmadrasser, som indgår i denne test?

Topmadras test 2017 – de udvalgte topmadrasser

Undervejs i processen har noget af de sværeste for os været at vælge, hvilke topmadrasser vi ville have med i denne test. Eller rettere, hvilke vi ikke vill have med. Du må endelig ikke tro, at det har været besværligt at finde nogle gode kandidater – der er nemlig mange af dem. Det svære har været at begrænse os og vælge, hvilke der ikke var gode nok til at komme gennem nåleøjet.

Det har taget lidt tid for os at kigge dem alle igennem, og derfor kan vi umuligt have alle de anbefalelsesværdige modeller med (selvom vi meget gerne ville) – testen ville nemlig i så fald ganske enkelt blive alt for lang. Og det skulle vi jo helst undgå – den skulle gerne være lige til at gå i krig med uden at være alt for lang og uoverskuelig.

 

De varianter, som vi har med i vores topmadras test 2017 er følgende:

 1. Latex Single
 2. Mayan Green
 3. 3D Memory K40
 4. Latex Prestige
 5. PULSE Latex

Lad os starte med at kigge nærmere på, hvorfor vi har valgt netop disse topmadrasser til vores test.

Latex Single til 1.149 kroner

Vi har bevidst haft et ønske om at have en billig topmadras med i denne guide. For vi ved, at der er en stor efterspørgsel på dem. Og her er valget faldet på Latex Single, som i skrivende stund står til 1.149 kroner hos bedrenætter.dk, hvilket må siges at være i den absolut billige ende af skalaen.

Hvis du leder længe nok kan du uden tvivl finde en endnu billigere topmadras. Men vi har også haft et ønske om, at den skal kunne købes online, så du nemt og hurtigt kan få den bestilt. Og derfor har vi fravalgt IKEA og Jysk, til trods for, at de har et enormt udvalg og med stordriftsfordele hver uge kan tilbyde dig mange forskellige topmadrasser på tilbud til meget fordelagtige priser. Men de er fravalgt i denne guide (men måske laver vi en i fremtiden om det – hvem ved?)

 • Latex Single har dermed trukket sin billet videre i testen, fordi det er den billigste topmadras.

 

Mayan Green til 3.999 kroner

 

 

Man kan ikke have en test, uden på forhånd at have en favorit til at tage titlen som testvinder. Derfor har vi været rundt på forskellige andre hjemmesider, som også har anmeldt og testet topmadrasser og fundet deres favoritter. De taler alle godt om Mayan Green-topmadrassen og fælles for alle test er, at den befinder sig iblandt de bedste varianter. Den oplagte kandidat til vores test af topmadrasser i 2017 må derfor siges at være denne sag – Mayan Green-topmadrassen.

Den står til 3.999 kroner hos bedrenætter.dk og har fået rigtig fine anmeldelser – både i andre test men også på bedrenætter.dk. Kombinationen af de øvrige test og resultaterne af disse samt anmeldelserne på bedrenætter.dk ligger til grund for vores vurdering af denne topmadras, som værende en favorit til at være den bedste i 2017.

 • Mayan Green har dermed trukket sin billet videre i testen, fordi det er en oplagt favorit til at tage titlen som testvinder.

 

3D Memory K40 til 1.200 kroner

Da vi begyndte at udarbejde denne guide undersøgte vi de mange forskellige madrasser på nettet og stødte rimelig hurtigt på denne. Det var en af dem, som vi stadig husker efter at have lavet testen. Og det er der flere grunde til.

For det første er 3D Memory K40-topmadrassen en af de billigste vi har fundet. Den koster 51 kroner mere end den billigste model og har blandt andet sin fordel i prisen.Men det er nu ikke derfor vi har valgt at se nærmere på den. Vi har taget den med af den simple årsag, at den har fået overraskende mange gode anmeldelser. Flere end man plejer at se på topmadrasser i den billige ende, så det var stik modsat vores forventning.

Når vi kigger nærmere på 3D Memory K40-topmadrassen skal vi blandt andet se på, om den egentlig er noget værd og kan klare de krav, som vi har til en god topmadras. Derudover skal vi se nærmere på, om vi (ligesom de danskere, der har anmeldt den hos bedrenætter.dk) kan stå inde for den og anbefale den (og det kan vi godt afsløre allerede nu, at det kan vi godt).

 • 3D Memory K40 har dermed trukket sin billet videre i testen, fordi den har fået overraskende mange gode anmeldelser og fordi vi vil se, om den, når alt kommer til alt, kan klare mosten.

 

Latex Prestige til 1.698 kroner

Den næste topmadras, som har fundet vej gennem nåleøjet er denne – Latex Prestige. Umiddelbart ligner den de mange andre topmadrasser, så på det punkt er den ikke sprunget synderligt meget i øjnene. Og det er heller ikke derfor, at den er med i testen.

Den er heller ikke iblandt de billigste varianter (men den hører til i den billige ende – i hvert fald i skrivende stund). Grunden til, at den er med i denne test er, at den er sat væsentligt ned. Vi har at gøre med en topmadras, som normaltvist koster 2.799 kroner men står til en noget lavere pris i dag. Spørgsmålet er så bare, om Latex Prestige overhovedet er 2.799 kroner værd (om det er derfor den er sat ned), eller om du har muligheden for at gøre en rigtig god handel, hvis du vælger denne?

 • Latex Prestige har dermed trukket sin billet videre i testen, fordi den er sat væsentligt ned i pris.

 

PULSE Latex til 6.998 kroner

Den sidste topmadras, som vi synes skal med i testen er PULSE Latex. For som bekendt kan man ikke have en test, uden at have en dyr model med. PULSE Latex står til 6.998 kroner hos bedrenætter.dk (som har prisgaranti, og rent faktisk overholder den), som i forvejen er den billigste forhandler af senge og hvad dertil hører.

Den koster mere eller mindre det samme som en rigtig fin seng (eksempelvis kan du få en hel boksmadras til billigere penge, og du kommer også et godt stykke op ad kvalitetsstigen, hvis du smider 7.000 kroner ekstra efter en elevationsseng) – her får du bare kun madrassen. Men spørgsmålet er, om det nu også er en så skidt handel, som man umiddelbart skulle tro? Det vil tiden vise, når vi tester den fra ende til anden.

 • PULSE Latex har dermed trukket sin billet videre i testen, fordi det er den dyreste model, vi har kunnet finde og vi vil se, om den virkelig er så meget bedre end de andre kandidater.

 

Hvad vil du få ud af denne test?

Formålet med denne test (foruden de mange andre test, gennemgange og guides vi har på siden) er at du skal få et indblik i, hvilke topmadrasser der sidder lige i skabet, og hvilke du så vidt muligt bør undgå. Og som bekendt kan det være svært at vurdere, hvis du ikke har den fornødne indsigt i branchen og ved, hvad du skal være ekstra opmærksom på, når du skal købe en topmadras. Og den fornødne indsigt er der meget få danskere der rent faktisk har.

Vi har prøvet at skrabe lidt forskellige varianter sammen, som hver i sær er konkurrencedygtige på forskellige parametre. På den måde har vi forsøgt at ramme så bredt som muligt med vores test af topmadrasser i 2017. Og vi håber samtidig at vi på den måde forhåbentlig har fundet et par varianter som kunne egne sig godt til netop dig. Det er i hvert fald meningen.

Forskellen på vores og de øvrige test du finder på nettet er, at vi gerne skulle dykke en tand dybere ned i produkterne. Vi ser på alt fra det tekniske til designet. Intet er gemt og intet er glemt. Vi endevender produkterne så du får det komplette overblik og den bedste indsigt i branchen så du kan komme hjem med den bedste topmadras i 2017.

 

Køb topmadrassen online og spar penge

Det kommer nok næppe som nogen stor stor overraskelse, at vi her på hjemmesiden er fortalere for, at du køber din topmadras på Internettet. Derfor vil vi lige benytte lejligheden til at lægge et godt ord ind for, at du køber din næste topmadras (eller seng for den sags skyld) online og til kort at ridse de mange fordele, som er forbundet med at købe den på Internettet op. Så lad os kort se nærmere på, hvorfor det egentlig er, vi mener du bør undgå at købe møbler, i denne prisklasse, i de fysiske butikker og i stedet vælge de online forhandlere.

For det første skal det pointeres, at der efterhånden er et hav af forskellige webshops og ikke mindst fysiske butikker, som sælger alt fra dyner (læs vores test af dyner her) til puder, senge og madrasser. Og langt de fleste af dem har ikke noget unikt at byde på. Så størstedelen af forhandlerne vil egentlig bare være støj for dig, som er på jagt efter en ny topmadras. Men den store avance, som der kan være på senge og madrasser er med til at lokke rigtig mange virksomheder til – specielt, hvad madrasserne angår, fordi de fylder væsentligt mindre end eksempelvis en elevations- eller kontinentalseng og samtidig er avancen i den gode ende.

Udvalget er større på Internettet og servicen er bedre

Du vil opleve, at rigtig mange af de fysiske butikker – specielt de helt store, såsom Jysk og IKEA – har et enormt udvalg. Men det er mere eller mindre også de eneste fysiske forhandlere, som har fornuftigt udvalg. Resten har et udvalg, som på mange måder er begrænset – nogle, fordi de ikke har kapital til at investere i flere varianter, andre, fordi de ikke har pladsen og nogle helt andre, fordi de ikke er specialiserede nok til at kunne sætte sig ind i alle produkterne.

Kigger vi derimod på de forhandlere, der vælger at sælge på Internettet, så er det et helt andet scenarie. Her finder du nemlig forhandlere som bedrenætter.dk, som har valgt at specialisere sig i netop senge, madrasser og hvad dertil hører. De har derfor et helt abnormt udvalg og de kan samtidig rådgive dig, uanset hvilket produkt du måtte have spørgsmål til. Supporten hos bedrenætter.dk er i topklasse og er konkurrenterne meget overlegne både på svartid men også på kvaliteten af deres svar. Vi har i forbindelse med vores test snakket med bedrenætter.dk, som på 4 minutter og 32 sekunder vendte tilbage med et fyldestgørende svar. Det hører efterhånden til sjældenhederne, at man finder en sådan service i Danmark – ikke desto mindre er det det du får hos bedrenætter.dk.

De mange penge, som spares på lokalerne bruges til gengæld hos bedrenætter.dk på blandt andet at udvide sortimentet. Det betyder samtidig, at du hurtigt kan få din seng leveret. Alle senge er som udgangspunkt kun et par hverdage væk, hvis du handler online. De er nemlig sjældent udsolgte. Så uanset, hvilken farve og størrelse du er på jagt efter, så bør du kunne få den leveret på den halve tid af de fysiske butikker.

Færre og lavere omkostninger sikrer dig en endnu billigere topmadras

En af de helt store fordele, ved at købe din madras på Internettet er, at ingen (dog lige med undtagelse af IKEA og Jysk) fysiske forhandlere kan konkurrere med dem på Internettet på prisen. Og det er der adskillig grunde til. For det første kan du godt regne med, at du ikke bare betaler for topmadrassen, når du køber den i en butik. Du betaler både for madrassen, lønnen og huslejen – for butikslokalerne skal lejes, indrettes og holdes ved lige og man slipper heller ikke for at betale medarbejderne deres løn. Det er alt sammen lagt til topmadrassens pris. Og det er alt sammen noget du i sidste ende ender med at betale.

Hos mange forhandlere på Internettet er det direkte modsat. Der er ingen dyre lokaler, som skal holdes ved lige og der er ikke behov for en butik i centrum, som koster det hvide ud af øjnene om måneden i husleje. Der er derfor enorm forskel i prisen, alt efter, hvor du køber din madras – og det kan virkelig mærkes. Ofte er der tale om flere hundrede kroner – og hvis vi kigger på eksempelvis de lidt avancerede kontinental- og elevationssenge, så er det typisk tusindvis af kroner.

Glem ikke, at du får gratis fragt og gratis returret på Internettet

På bedrenætter.dk får du også fri fragt på alle topmadrasserne. Der kan dog være undtagelser på enkelte varianter, men det fremgår på deres side. Skulle det være tilfældet ved de varianter, vi har med i vores test, så har vi også pointeret det i gennemgangen af den enkelte model.

Skulle du mod forventning ønske at sende den tilbage eller bytte den til en anden, så er det selvfølgelig også gratis. Ved flere af deres produkter kan du gratis prøve dem i 30 dage uden at betale for det. Det gælder dog mest deres senge (boksmadrasser, kontinental- og elevationssenge).

Nemmere, hurtigere og billigere at købe din topmadras på Internettet

Men den største fordel af dem alle (lige efter de store besparelser) må næsten være, at det er væsentligt nemmere at handle online. Det er mere overskueligt, at klikke rundt på en webshop (eller bruge vores oversigter, hvor du kan finde senge på tilbud) end at køre fra butik til butik og se, hvilke topmadrasser de har på lager. Du kan bruge diverse søgemaskiner og filtre, og så kan du gøre det præcis når det passer dig. Du kan klikke fra og til og holde pauser, som det behager dig.

En anden fordel er også, at du slipper for køen – som altid har været, og altid vil være et irritationsmoment – og at du kan få hjælp med det samme. Du kan både ringe, skrive e-mail eller kontakte chatten på bedrenætter.dk, hvis du har spørgsmål. Det må alt andet lige være nemmere end at skulle finde en medarbejder i en fysisk butik, hver gang der måtte dukke et spørgsmål op.

Skulle du dog vælge at kigge på topmadrasser i en fysisk butik, så kan du med fordel købe den online. Der er alt andet lige en masse penge at komme efter – og du kan med garanti også finde den på nettet med rabat.

 

Topmadras test 2017

 

Mayan Green 

Som vi nævnte i indledningen har vi valgt, at Mayan Green skulle have en plads i vores test. Vi vidste, at der var begrænsede pladser og derfor har vores valg af modeller ikke været tilfældig. De er nøje udvalgt, fordi de af den ene eller anden grund skiller sig ud.

Mayan Green har vi valgt, fordi den har gjort det godt i rigtig mange andre test på Internettet. I flere tilfælde er den blevet kåret som testvinder. Det må derfor alt andet lige være en oplagt kandidat til i sidste ende at løbe med sejren. Det store spørgsmål er, om den gør det?

Det skal vi have fundet ud af, så lad os se nærmere på topmadrassen.

 

Mayan Green ligger lunt i svinget hvad angår prisen

Det første vi bemærkede da vi kiggede på topmadrassen (faktisk inden vi nåede at klikke os ind på produktbeskrivelsen) var, at den ligger lunt i svinget rent prismæssigt.

Den koster ikke helt så meget som PULSE Latex (som i skrivende stund står til 6.998 kroner) men en del mere end Latex Single (som i skrivende stund står til 1.149 kroner) – vi tager dog forbehold for, at priserne kan ændre sig i perioden mellem vi har lavet vores test og du læser den.

Men de ændrer sig næppe voldsomt meget. Det skulle da lige være, hvis der kommer et slagtilbud på en af topmadrasserne. Og i så fald kan du hurtigt se det på vores oversigt over tilbud på topmadrasser.

Vi ser oftest besparelser på et sted mellem 30 og 50% på enkelte madrasser men disse gælder som bekendt i begrænsede perioder, hvorfor Mayan Green stadig vil ligge helt fint prismæssigt på længere sigt.

 

Mayan Green i mange størrelser

For en god ordens skyld har vi lavet en lille oversigt over de forskellige størrelser som du kan købe Mayan Green i. Prisen varierer, alt efter hvor stor madrassen skal være – ligesom det også er tilfældet på kontinentalsenge, boksmadrasser og elevationssenge.

Vi tager også her forbehold for, at priserne, anmeldelserne og leveringstiden kan være ændret siden siden vi har skrevet denne guide. De fleste kan leveres på mellem 2 og 5 hverdage, hvor enkelte kan tage op til mellem 3 og 4 uger. Dog fremgår det tydeligt af de enkelte produktsider, hvor hurtigt de kan leveres. I skrivende stund er det kun 90×200 og 90×210 cm der har en leveringstid på mellem 3 og 4 uger – resten kommer i løbet af et par dage. Størrelserne, priserne og anmeldelserne på Mayan Green er som følger: 

 • 80×200 cm til 3.899 kroner. Denne er endnu ikke bedømt.
 • 90×200 cm til 3.999 kroner. Den har fået 5 ud af 5 stjerner.
 • 90×210 cm til 4.199 kroner. Denne er endnu ikke bedømt.
 • 120×200 cm til 4.799 kroner. Denne er endnu ikke bedømt.
 • 140×200 cm til 4.999 kroner. Den har fået 4 ud af 5 stjerner.
 • 180×210 cm til 5.499 kroner. Den har fået 1 ud af 5 stjerner.
 • 160×200 cm til 5.699 kroner. Den har fået 5 ud af 5 stjerner.
 • 180×200 cm til 5.999 kroner. Den har fået 5 ud af 5 stjerner.

 

Der er to varianter af Mayan Green

Du skal også lige bemærke, at bedrenætter.dk også forhandler en anden variant, nemlig den såkaldte Mayan Green Cloud-topmadras som vi har et billede af ovenfor. Hvis du ikke er opmærksom på, at det er to forskellige madrasser, så kan du hurtigt hoppe i fælden og komme til, helt ubevidst, at købe den forkerte variant. Så det skal du selvfølgelig være opmærksom på.

De to Mayan Green-madrasser har formodentlig flere fællestræk, men der kan være (vi har ikke undersøgt det nærmere) små afgørende forskelle mellem de to – blandt andet er fastheden ikke den samme. Så vælger du en Mayan Green Cloud topmadras bør du undersøge den nærmere på egen hånd inden du køber den og eventuelt kontakte bedrenætter.dk med eventuelle spørgsmål om varianten.

I denne test har vi taget udgangspunkt i Mayan Green i størrelsen 90×200 cm til 3.999 kroner hos bedrenætter.dk.

  

Mayan Green har det prestigefyldte Rainforest Alliance-certifikatet 

Den andet vi hurtigt ligger mærke til i vores research af topmadrassen er, at den har et lille grønt mærkat på samtlige produktbilleder. Der er tale om det såkaldte Rainforest Alliance-certifikat – et meget prestigefuldt miljømærke, som kun de færreste producenter kan bryste sig af at have. Men Mayan Green-topmadrassen er en af de eneste på markedet, som har certifikatet.

 


 

Hvad er Rainforest Alliance-certifikatet?

Rainforest Alliance er en af efterhånden rigtig mange organisationer – med base i USA – som er begyndt at spire på livet løs i takt med at vi bliver mere og mere miljøbevidste.

Alliancen kæmper for, at verdens producenter skal prioritere ressourcerne og lokalsamfundene højere og gøre en mere aktiv indsats for at sikre at deres produktion er bæredygtig.

Derfor er Rainforest Alliance-certifikatet et kvalitetsstempel for dig som forbruger, der sikrer at du med god samvittighed kan købe produktet, som er produceret under strenge miljømæssige og bæredygtige hensyn til gavn for blandt andet naturen og ikke mindst kvaliteten af det produkt, som du som forbruger står med i hænderne i sidste ende.

Leave a Reply

Theme by Anders Norén